tiistai 4. joulukuuta 2012

Apinan arkistoista: kahden suklaan pähkinäkeksi

Arkistoista lisää herkkuja, koskaan ei ole huono aika suklaakeksille. Toivon ehkä joululahjaksi näitä, mieluiten mahdollisimman ison purkillisen...

Sain siskolta hyvän ja suhteellisen terveellisen oloisen keksiohjeen, jonka torpedoin täysin tänään. Jos joku muukin kaipaa lohtua suklaasta niin tässä ohje:

100g voita
1 dl fariinisokeria
0,5-1 dl tavallista sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
hippunen suolaa
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl valitsemaasi pähkinää rouheena (esim. hasselpähkinä)
suklaata maun mukaan (ohjeessa oli 1/2 dl, laitoin yli 100g :D)




Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Auttaa kun muistat ottaa voin ajoissa sulamaan. Vispaa kananmuna joukkoon. Sekoita sooda ja suola vehnäjauhoon ja lisää taikinaan. Sekoita sen verran että kaikki on varmasti sekaisin. Lisää pähkinät ja suklaa. Nostele lusikalla taikinaa kököiksi pellille, keksit leviävät hieman uunissa. Paista 175 asteessa 8-12 min.




Itse taisin käyttää reilut 100g suklaata, sekaisin valkoista ja tummaa. Kannattaa muistaa valkosuklaata käyttäessä, että se on itsessään aika makeaa, nytkin laitoin vähä alle puoli desiä tuota tavallista sokeria vaikka alkuperäisessä ohjeessa taisi olla desi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti