maanantai 11. helmikuuta 2013

Retiisiä pöytään

Tänään tässä talossa on tehty jopa ruokaa. Ohjeen mukaan.

Resepti osoittautui kesähelmeksi, mutta toimii tämä näin helmikuussakin. Tuli kesäinen mieli. Ohje on BBC:n ja löytyy täältä, mutta lyhyesti ja hiukan muokattuna suomeksi: 

Tarvitse: perunoita, retiisejä, sydänsalaattia (tai muuta salaattia), ruohosipulia, sitruunan, öliiviöljyä, punaisen chilin ja halloumia



Keitä perunat ja pilko ne. Sekoita pari ruokalusikallista öljyä (tai minusta kyllä hieman enemmän, suhteuta perunoiden määrään), puolikkaan sitruunan mehu ja sopiva määrä ruohosipulia (+ halutessasi suolaa ja pippuria) keskenään ja lisää perunoiden joukkoon.

Asettele tarjoiluvadille salaatilehdet (meillä oli little gem lettuce, joka kuulemma suomeksi sydänsalaattia? käynee mikä tahansa) ja nostele perunet siihen päälle.

Viipaloi retiisit ohuiksi siivuiksi ja lisää ne perunoiden päälle.

Paista halloumia pannulla. Sekoita öljyyn hienoksi pilkottu punainen chili (puolikas tai kokonainen oman maun mukaan) ja kaada öljy halloumipalasten päälle. Nostele palaset salaatin päälle.

Täysi-ikäisille viinisuosituksena toimii Chill Out, Chardonnay 2012, Australia. Oli hemmetin hyvää.

EN: If you want to do this, BBC will tell you how :) 

4 kommenttia:

  1. Oivoi, on nälkä... Voinko tilata sinut tänne meille kokkailemaan? <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan sinulla äiti! :D
      Ja osaat itsekin, aloita testaamalla tämä!

      Mutta, tulen kyllä taas pian. Tai sinä voit tulla tänne.

      Poista
  2. Mm! Erilaista. Täytyy testata tuota halloumi-juustoa kyllä, pikkuhiljaa kulinarisoidun :P

    Kiitos kommentista ja ollos hyvä meidän ruokakuvista :D Niitä on kertynyt läjäpäin kun ei kerkee kaikkea blogiin asti laittaa. Ja ehkä ihan hyvä kiusata lukijoita ruokakuvilla yhdellä kertaa, eikä joka päivä ^^

    Satu
    Indie by heart

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tuon aina sun tietoisuuteen jotain uutta ja outoa :) Halloumi on kyllä hyvää. Suolaa ja rasvaa...

      Poista