torstai 5. syyskuuta 2013

Toteamus vaatekaapilla: en tarvitse juuri mitään

Heipä hei kuomat;

Yritykseni kysellä kiinnostaako kulutuspohdinta ja omat ostokäyttäytymiseni muutokset ei juurikaan saanut kannatusta (tai kukaan ei ainakaan kommentoinut mitään :)). Ymmärrän teitä, sellainen paatoksellinen kulutuskriittinen teksti voi olla todella raskasta luettavaa (tosin siinä ärsytyksessä saattaa levätä monesti itsetutkiskelun paikka).

Mutta kyse ei siis ole aivan siitä. Lähestytään aihetta siis vähän toiselta kantaa, otetaan ihan lempeästi ja maanläheisesti.



Yksinkertaisesti siivosin tässä vaatekaappiani syyskuntoon ja huomasin että kas; en oikeastaan tarvitse syksyksi juuri mitään. Tästä hämmästyneenä lupasin itselleni, että teen tarkan listan siitä mitkä ovat sallittuja hankintoja jotta vältyn hutikäyttäytymiseltä. Kyllähän te tiedätte mitä tarkoitan... Nyt kun vielä kirjaan sen tänne blogiin niin en voi sosiaalisen häpeän nimissä sortua turhuuksiin, haa!

Olen iloinen, että vaatekaapistani löytyy perusvaatetta. Nyt voin täydentää sitä vain tarkkoin valituilla jutuilla! Ainoat todelliset puutokset ovat kenkäpuolella. Listalla on lisäksi muutama siellä jo pidempään (jopa vuosia) keikkunut juttu, joita en halua ostaa ennenkuin se täydellinen osuu vastaan. Esimerkiksi täydellinen parka tai viikonloppukassi ei ole osunut viimeiseen viiteen vuoteen kohdalle. Ei sillä että nirso olisin.

Eli pidemmittä puheitta, lista tulee tässä:

Syys/talvisään nilkkurit, mielellään nahkaa
Tennarit
Musta villainen neuletakki
Pipo (jos lupaan tänä vuonna käyttää sitä!)
Tummansinisen pillifarkut (tällä hetkellä löytyy vain nilkkamittaiset)
Reissukassi (viikonloppukokoa)
Talviparka



Tästä siis jatketaan eteenpäin.

Olen viime aikoina tehnyt tosi hyviä löytöjä suomalaisilta, vähän pienemmiltä merkeiltä ja toivon, että teen niin jatkossakin. Mielummin panostan vähän enemmän vaatteeseen, joka on laadukasta materiaalia ja jonka tekemisestä, tai ihmisistä merkin takana, tiedän edes jotain. En voi tehdä jokaisen vaatekappaleen kohdalla päätöstä pelkästään valmistuspaikan ja/tai merkin perusteella, mutta niissä kohdissa joissa se on mahdollista, niin pyrin tekemään niin. Luonnonkuitupoliisihan olenkin ollut jo vuosikaudet :) Toivon myös, että tänä syksynä saisin enemmän tehtyä itse juttuja, tai ainakin muutama ikuisuusprojekti tulisi valmiiksi köh. Yhden kivan neuleenmuokkausvinkin löysinkin Johannan blogista! Tämä menee testiin toivottavasti heti viikonloppuna. Vanha neulekin löytyy!



Minusta on ihan hyvä miettiä välillä, miksi jonkin vaatteen ostaa. Tänään ajatuksia herätti myös Minimalistin teksti aiheesta "mitä myymättömille vaatteille tapahtuu". Uskon, että pienilläkin valinnoilla on merkitystä, ei sitä tarvitse itseään hakata suohon. Myöskin omalla kohdallani olen todennut että : lähivaate= kaikin puolin parempi mieli <3

Listaa aion noudattaa tunnollisesti, mutta "järki käteen" periaatteella. Esimerkiksi toki voin ostaa sukkia. Tai jos työpaikkani yhtä äkkiä alkaa vaatia minulta jakkupukuun sonnustautumista, niin sitten varmaan pitää hankkia sellainen.

Onko teillä tarpeellisia syyshankintoja tiedossa? Vinkkejä hyvistä kengistä otetaan vastaan!

EN: I went trough my closet and turns out that I don't need anything. Except proper shoes  for fall and winter.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti