sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kuinka paljon maksaisit laadusta?

Aloin pohtia vaatteiden ja ylensä muotiin liittyvien asioiden hinnoittelua, kun etsiskelin hintaa Samujin Teddy-neulepuserolle. Mainitsinkin varmaan, että ihastuin neuleen Pupulandian Jennin päällä ja aloin itsekin haaveilla vaaleanpunaisesta villasta talven kylmyyttä vastaan.

No, kävi ilmi että paita maksaa suurinpiirtein 290€ (sikäli kun sitä edes saa, loppuunmyyty jo monessa paikassa). 

Neule on edelleen ihana. Mutta hinta on kyllä melko korkea. Näin kauniisti sanottuna.

Maksan vaatteissa mielelläni materiaalista, laadusta ja  lähituotannostakin. Pelkästä merkistä en kuitenkaan ole valmis maksamaan ihan mielettömiä määriä, se kun on pelkkää ilmaa. En ole oikein logotyttöjä. Vaikka tässä paidassa yhdistynevät myös kolme ensimmäistä kriteeriä, niin.... no, hiukan liikaa ehkä kuitenkin.









Kipuraja kohdallani vaatteiden kohdalla menee varmaan jossain 200€ alapuolella, tosin tottakai perusvaatteni ovat paljon paljon edullisempia. Mutta siis näin erityistapauksissakin. 

Laukkuihin tai kenkiin panostaminen tuntuu omasta mielestäni aavistuksen järkevämmältä, sillä niillä on pidempi käyttöikä kuin vaatteella joka on koko ajan suorassa kosketuksessa ihosi kanssa. Takkiin voisin myös sijoittaa samalla periaatteella. Marimekon laukkuni olen saanut lahjaksi, mutta se on kyllä maksanut itsensä takaisin jo ensimmäisenä käyttövuotena, tiedoksi vaan lahjan antajalle... Seuraavaksi tarvitsisin ehkä tälle keskikokoisen kaverin, jotta laukku saisi välillä vähän lepoakin.

Vaaleanpunainen ihanuus taitaa jäädä kuitenkin hankkimatta, ellei sitten alennusmyynneissä satu joskus myöhemmin käymään iso tuuri. Piru vie. Jos olette nähneet vaaleanpunaisia, hiukan edullisempia, villapaitoja, niin saa vinkata kommenttiboksissa. Pakkomiellehän tästä kehittyi...

Mihin te olette valmiita panostamaan vaatekaapissanne ja missäs menee kipuraja? Olisi mielenkiintoista kuulla muita ajatuksia aiheesta.

EN: How much are you willing to pay for quality? And how much for the the brand? I love this jumper... but maybe it's bit too much. For me anyway.

4 kommenttia:

  1. Mun täytyy sanoa, että tämä brändien ylihinnoiteltu hulluus saa mut kiehumaan. Hyvästä villapaidasta ei mun mielestä tartte maksaa 300e, piste. Kävin täällä Antwerpenissä käymässä hipsterikultti kaupassa nimeltä Urban Outfitters, josta kaikki ylimmät hipsterhirmut vaahtoavat. Aivan tavalliset peruspaidat maksoivat kaikki yli 40e! En tajua, se niiden matsku ei todellakaan ole mikään ihmeellinen... Myös valmiiksi silppurissa käyneet vaatteet kustansivat saman verran kuin ehjät. Joo enemmänkin. Kutsukaa juntiksi, mutta en ymmärrä kuka maksaa maltaita paidasta, jossa on valmiiksi reikiä. Musta nykyään on tosi vaikea suhteuttaa hintaa ja laatua keskenään, sillä monessa tapauksessa maksetaan loppupeleissä merkistä. Tuli nyt vähän painavaa sanaa, mutta tätä mieltä mä olen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa olla mielipide, sitähän tässä kysyttiin :)
      Monesti ketjumerkeiltäkin löytyy laatua, mutta on eriasia osaako sen tunnistaa etukäteen vai huomaako vasta vuosien jälkeen et hei täähän oli hyvä :) Luulen, että hintoihin suhtautuminen riippuu jonkin verran myös iästä ja tulotasosta... voisin itse maksaa nykyään hyvästä peruspaidasta helposti 40€. Mutta Urban Outfitterssistä ei ola kokemusta, joten uskon jos sanot että matsku oli vähän niin ja näin. JA ne valmiit reiät.. hehe, niin. Siinäpä pohdittavaa.

      Poista
  2. Kyllä ihan peruskäyttövaatteiden kipuraja on huomattavasti alhaisempi kuin mitä olen valmis sijoittamaan laukkuihin, kenkiin ja takkeihin. Ehkä juuri ja juuri myös joihinkin villaneuletakkeihin voisin satsata tuollaisen summan, jos se sattuisi olemaan ajaton, helposti yhdisteltävissä ja muutenkin täydellinen, mutta kyllä aika suolaiselta tuntuisi maksaa melkein kolmea sataa paidasta. Kuitenkin vastaavanlaista laatua ja hyvien merkkien paitoja voi saada puolet halvemmalla. Toisaalta taas kunnon satsauksen kohdalla yleensä miettii tarkasti tarvitseeko ja haluaako todella ostaa tuotteen ja mahdollisen ostopäätöksen jälkeen jaksaa huoltaa ja pitää vaatteen hyvänä pitkään, jolloin se taas voikin olla ihan järkevää ostaa laadukkaampaa.
    Mä oon kohdannut tän saman kipuraja kysymyksen myös laadukkaiden huivien kanssa, sillä oon huivien suurkuluttaja, mut en oo viel selvittänyt itselleni, oonko silti valmis maksamaan täydellisestä ja laadukkaasta huivista useampaa satasta, vaikka ne olis kuinka ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pitkästä kommentistä, oikein hyviä pointteja. Toki laatutuotteesta huolehtiikin, tosin mielestäni voisin ainakin itse pitää kokonaisuudessaa vaatekaapistani parempaa huolta ja esim. silittää joskus. Nämä on aina valintakysymyksia... pari sataa huivista on paljon mutta jos käytät sitä koko loppuelämäsi ajan tai vaikka seuraavat 10 vuotta niin toisaalta... jätän sinut päätöksentekoon :) Tietysti tuolla hinnalla oletan, että huivi kestää sitten kanssa sitä käyttöä kymmenen vuotta.

      Poista