keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Rakastan sinua, lämmin marraskuu

Olen vouhkannut täällä rakkaudestani syksyyn niin paljon, että ei ole voinut jäädä kenellekään epäselväksi mikä lempivuodenaikani on.

No, marraskuuhan ei oikein kuulu enää oikein syksyyn, eikä myöskään talveen (talvikuukaudet ovat ne, jolloin on lunta). Tänä vuonna me ollaan kuitenkin tultu marraskuun kanssa ihan kivasti juttuun. Olen oivaltanut seuraavaa:

  • On lämmin! Olen päässyt pyöräilemään työpaikka nro 2:en vielä tälläkin viikolla ilman huolen häivää, vaikka syksyllä mietin että mitenkähän tämä talvella oikein sujuu. (Luultavasti kyllä jatkan pyöräilyä sittenkin kun tulee lunta, sitten vain kaatuilen enemmän.)
  • Olen käyttänyt lämpimiä takkeja vaikka ei olekaan vielä hirveän kylmä. Jos palelee, niin kaikki muukin maailmassa tuntuu ankeammalta. Kun joskus tulee kylmempi, lisään villapaitoja takin alle. Kärvistelyyn/ vaatteiden säästelyyn ei ole mitään syytä.
  • Aloin heti kuun alussa sytytellä kynttilöitä joka ilta, enkä huolehdi siitä että ne kuluvat, vaan ostan sitten uusia mukisematta
  • Juon teetä ja käperryn kotona untuvapeittoon, ei ole mitään järkeä säästellä sitä vain yöunia varten.
  • Tuo kaikkien kaihtama pimeys ei häiritse minua niin kauan kun vettä ei sada vaakatasossa naamaan. Valoa kaipaisin vain valokuvausta varten, mutta paremmalla suunnittelulla kuvia voi ehkä ottaa joskus lauantaiaamuna klo 10-12. Tai näin aion uskotella itselleni sen sijaan että stressaisin aiheesta aina 17.30 jälkeen kotiutuessani. Sen sijaan nautin pimeästä ja kodin turvasta. Sieltä peiton alta.



Paremman marraskuun taika: älä nipota. Ota rennosti vain ja anna ajan kulua. Kyllä sitä lunta ja valoakin vielä joskus taas tulee. Sillä välin pitäkäämme itsemme lämpiminä! Saa halata lähimmäistä.

Kuvituksena hattaratakkia kuukauden takaa. Tuossa näkyy rento malli hieman aiempaa kuvaa paremmin.

EN: This November has been ok so far... pretty warm weather here in Finland! Darkness does not affect me, I just need to keep enough candles at hand. The snow will come... we just need to be patient.

2 kommenttia:

  1. Suloinen hattaratakki :)
    Nyt on ollut kyllä enemmän kauniita, aurinkoisiakin päiviä kuin muistan ikinä ennen marraskuussa olleen .. Mutta tietysti myös tätä kylmää ja pimeää. Ei se mitään; kynttilöitä ja saunaan ! ^^

    Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja niin on... sauna olisi kyllä hyvä bonus. Onneksi salilta löytyy sellainen... vähän lisämotivaatiota sinne raahautumiseen, heh.

      Poista